Прихожани церкви Святої Марії в італійському місті Остія, що за 20 миль від Риму, почали "запалювати" свічки на згадку про своїх близьких на офіційному сайті храму.

За словами місцевого священика о. Лудовіко Барбанджело, ця ідея була зустрінута віруючими з натхненням, оскільки новою можливістю зможуть скористатися багато прихожан, що перебувають далеко від церкви, або ті, хто не має змоги прийти на месу, але хочуть залишатися в постійному контакті з громадою.

До теперішнього часу таким незвичним чином вже було "засвічено" близько 700 свічок, у тому числі на згадку про жертви недавнього землетрусу в місті Абруццо і про одну зниклу без вісти людину, пише британська газета "Дейлі телеграф".

Відео дня

Також на сайті було викладено декілька відеозаписів богослужінь, на черзі - трансляція мес в режимі онлайн, розповів о. Лудовіко католицькому агентству "Ansa".

На початку нинішнього року Папа Римський Бенедикт XVI закликав віруючу католицьку молодь "свідчити про віру в світі цифрових технологій", а в травні понтифік відкрив свій власний канал на популярному відеопорталі "Youtube" - тепер на ньому розміщуються відео- і аудіозаписи виступів римського первосвященика, а також новини з життя Ватикану.