Кожен бажаючий житель Чехії перед візитом Папи Римського Бенедікта XVI, запланованим на кінець вересня, може з минулої суботи безкоштовно отримувати SMS-повідомлення з цитатами з енциклік понтифікат, повідомила прес-служба католицької єпархії Брно, що виступила ініціатором проекту.

Цитати будуть доступні абонентам всіх операторів мобільного зв`язку, що діють на території країни. Католицькі ієрархи сподіваються таким чином привернути увагу жителів Чехії - однієї з найсекуляризованіших країн Європи - до візиту глави найбільшої в світі християнської конфесії.

Під час візиту до Чехії 26-28 вересня цього року Папа Римський відвідає Прагу, Брно і Старий Болеслав. На 26 вересня запланована зустріч понтифіка з президентом Чехії Вацлавом Клаусом і його дружиною Лівією Клаусовою в Празькому Граді.

Відео дня

Потім Папа Римський побуває на концерті в чеській філармонії. Увечері Бенедикт XVI огляне собор Святого Віта, де візьме участь у вечерній.

Очікується, що в месі, яку Папа Римський проведе в Брно, візьмуть участь близько 150 тисяч чоловік.

Згідно з офіційними статистичними даними, католики становлять 27% населення країни, чеські євангелісти і гусити - близько 2%, інші релігії - близько 3%. Більшість населення Чехії - 59% - називають себе атеїстами.