Присвячений Святому Августину, католицько-православний симпозіум розпочався в Римі. Форум організований Папським Університетом Антоніанум, а також грецький Університетом Арістотеля в Салоніках.

Про це повідомляє Католицький медіа-центр.

Це вже 11 такий симпозіум. Метою його, як відзначають організатори, не є вироблення спільних засад в контроверсійних питаннях, а краще взаємопізнання. Попередні симпозіуми стосувалися таких тем, як молитва, монастицизм, духовність Європи чи церковне життя. Цьогорічний симпозіум розпочався 3 вересня католицькою літургією в монастирі сестер августіянок, а завершиться в суботу вечірньою службою в православній церкві святого Теодора.

Відео дня

До учасників симпозіуму звернувся зі спеціальним посланням Святіший Отець Бенедикт XVI. Папа Римський наголосив на значенні теми цьогорічної сесії, яка є ключовою для розуміння західного християнства. „Святий Августин, великий батько латинської Церкви, має фундаментальне значення для теології і культури Заходу. Натомість рецепція його думки в православній теології виявилася мабуть проблематичною».