26 вересня починається візит Папи Римського Бенедикта XVI до Чехії, повідомляє сайт радіо «Ватикан».

Папа Римський вже відвідував Чехію раніше - в 1992 році, ще будучи кардиналом. На цей раз понтифік відвідає три міста: Прагу, Брно і Старий Болеслав. Візит пройде під девізом «Любов Христа - сила наша» в світлі трьох головних чеснот християнського життя: віри, надії і любові.

Приїзд понтифіка до Чехії важливий не тільки для католиків, а й для сієї країни, відзначає радіо «Ватикан». Цього року відзначається 20-річчя падіння комуністичного режиму, при якому переслідувалися католики.

Відео дня

Про свою участь в зустрічі з Папою Римським вже заявили понад сто тисяч осіб. На католицькій месі в Брно очікується 70 тисяч віруючих, а в Старому Болеславі - 30 тисяч.

Бенедикт XVI прибуде до Праги 26 вересня, де відвідає храм святої Марії Переможниці, відомий також і як храм Немовляти Ісуса. Там відбудеться зустріч з сім`ями, за якою - офіційний зустріч з президентом Чеської Республіки, зустріч з політиками і дипломатичним корпусом.

В кінці першого дня понтифік відслужить вечірню в соборі святих Віта, Вячеслава і Адальберта (Войцеха). У богослужінні візьмуть участь священики, чернецтво, семінаристи і миряни.

В неділю, 27 вересня, Бенедикт XVI здійснить месу в місті Брно, другому за величиною місті країни, столиці Моравії, відомої як «найрелігійніша (католицька) частина країни». У Брно очікується прибуття більш як ста тисяч чоловік. Під час меси Папа Римський освятить перші камені для будівництва нових храмів, каплиць і пастирських центрів.

Після закінчення богослужіння понтифік повернеться до Праги, де заплановано дві зустрічі - «екуменічна і зустріч з академічною громадськістю ».

У понеділок, 28 вересня, Бенедикт XVI відбуде в Старий Болеслав. Цього дня Католицька церква вшановує пам`ять святого Венцеслава (Вячеслава), убитого в цьому місті 1100 років тому. Після вшанування мощів священномученика Вячеслава Папа Римський проведе месу для молодих віруючих Чеської Республіки. 

У містах Брно і Старий Болеслав місцеві католицькі громади вже приготували широкий графік різних заходів.

Підготовка до візиту Бенедикта XVI ведеться і на духовному рівні: єпископи країни вже виголосили 4 пастирські послання, опублікували інші матеріали. Наймолодші католики готують особливу програму, покликану допомогти поглибити віру, надію і любов, повідомляє радіо «Ватикан».