Папа Римський Бенедикт XVI призначив двох єпископів і двох нунціїв. Свої пости залишили 3 ієрархи, повідомляє Седмиця.Ru.

17 серпня Бенедикт XVI прийняв відставку архієпископа Тегу (Південна Корея) Іоанна Чоя Юнг-су. Цього ж дня Папа призначив новим єпископом Котідо (Уганда) Джузеппе Філіппі, вищого провінціала комбоніанських місіонерів в Уганді. Понтифік також призначив апостольським нунцієм у Венесуелі Пьєтро Пароліна, секретаря секції, що був заступником, з відносин з державами державного секретаріату Ватикану, передавши йому титульну кафедру Аквапенденти в ранзі архиєпископії.

19 серпня Бенедикт XVI прийняв відставку глави діоцеза Аруа (Уганда) Фредеріка Драндуа.

Відео дня

20 серпня Папа прийняв відставку архієпископа Удіне (Італія) Пьєтро Бролло. Новим архієпископом Удіне глава Католицької Церкви призначив Андреа Бруно Маццокато, звільнивши його з кафедри Тревізо.

Того ж дня понтифік призначив апостольським нунцієм в Іспанії і князівстві Андорра і постійним спостерігачем Святого Престолу при Всесвітній організації з туризму Ренцо Фратіні, титульного архієпископа Ботріани, що був до цього апостольським нунцієм в Нігерії.