Папа Римський Бенедикт XVI вперше за час свого понтифікату відвідає у вересні цього року Чеську Республіку. По прильоті до Праги, 26 вересня, його чекає богослужіння в місті Брно, 27 вересня, і зустріч з молоддю в місті Стара Болеслава – 28 вересня. Папа Бенедикт XVI прибуде до Чехії як вищий представник католицької церкви і як глава Держави Ватикан, тому під час свого візиту він зустрінеться з представниками духовенства, політиками і громадськістю.

У перший день свого візиту 26 вересня Папа Бенедикт XVI відвідає костел Діви Марії Звитяжної (відомий також і тим, що в нім знаходиться фігурка немовляти-христа – Празьке Єзулятко), в другій половині дня в Празькому Граді понтифік зустрінеться з Президентом Вацлавом Клаусом. Увечері здійснить молитву в Кафедральному соборі св. Віта зі священиками і ченцями. Віруючі можуть почути Святого отця в подальші два дні в містах Брно і Стара Болеслава. Богослужіння в аеропорту Брно-Туржани почнеться 27 вересня о 10 годині, а після цього Папа звернеться до присутніх з промовою. Потім Папа Бенедикт XVI повернеться до Праги.

В понеділок, 28 вересня, Папа відвідає спочатку базиліку св. Вацлава в Старій Болеславі, а з 9 годин 45 хвилин служитиме месу. Це богослужіння стане частиною національного паломництва Святовацлавського на честь чеського князя Вацлава, убитого в Х столітті своїм братом в Старій Болеславі. Після богослужіння Папа Бенедикт XVI зустрінеться з молоддю. Місто Стара Болеслава знаходиться майже за 30 км від Праги. З Чеською Республікою Бенедикт XVI попрощається короткою церемонією в Празькому аеропорту о 17 годині 15 хвилин. Його повернення до Риму планується на 17 годин 45 хвилин.

Відео дня

Громадяни матимуть дві можливості побачити і почути високого гостя в Чехії. Перша з них – на богослужінні в Брно, друга – у Старій Болеславі. Вхідний квиток можна безкоштовно резервувати на сайті: www.navstevapapeze.cz, де для громадськості будуть також опубліковані подробиці про візит Папи чеською, англійською, німецькою, італійською і польською мовами.