Коронація ікони Матері Божої “Владичиці Озер”, яка відбудеться 22 серпня в Браславі (Білорусь), збере католицьке духовенство і тисячі віруючих з Білорусі і з-за кордону, повідомляє «Благовест-інфо».

Покладання корон здійснить кардинал Йоахим Майснер, архієпископ Кельнський. Ікона стане дев`ятою, коронованою папськими вінцями в Білорусі.

Як відзначає прес-служба Римсько-католицької Церкви Білорусі, на коронацію прибудуть ще два кардинали: апостольський адміністратор Пінського діоцезу і Мінський і Могильовський архиепископ кардинал Казимир Свентек і глава Римсько-католицької Церкви Латвії кардинал Яніс Пуятс.

Відео дня

Також на урочистий захід прибудуть близько 20 єпископів з Білорусі і єпископів з Литви, Латвії, України, Росії, Німеччини, Польщі і, можливо, з Італії і США.

Як повідомив єпископ Вітебський Владислав Блін, запрошення на ці урочистості було направлене також президентові Білорусі Олександру Лукашенку і численним представникам влади.

З 21 по 22 серпня перед іконою Матері Божої Браславської пройде молитовне Богослужіння під девізом «Молитовна зустріч культур у Владичиці Озер», на якому будуть представлені латиська, литовська, українська і польська культури.

Корони на ікону Матері Божої Владичиці Озер були зроблені в Кракові за проектом художника кс. Антонія Полоняка. 18 лютого 2009 року на площі Святого Петра їх освятив Папа Римський Бенедикт XVI.

Коронація ікон папськими вінцями в Католицькій Церкві рівнозначна офіційному визнанню образу чудотворним.