На Тернопільщині в храмі Різдва Матері Божої села Улашківці Чортківського району відсвяткували день Папської базиліки Святої Марії Більшої.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-центрі Бучацької Єпархії Української греко-католицької церкви, у день Папської базиліки у храмі відбувся відпуст. Урочисту літургію очолив ректор Улашківської базиліки Різдва Пресвятої Богородиці о. Теодозій КРЕЦУЛ, йому співслужили отці-василіяни та єпархіальне духовенство. Після завершення літургії духовенство спільно з прочанами провели молебень до Пресвятої Богородиці та освятили воду.

Монастирська церква Улашківської обителі отців-василіян була піднесена до статусу базиліки, яка отримала споріднену духовну єдність з Папською Базилікою Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore) у Римі, цього року. Окрім того, Апостольська Пенітенціарія надала привілей особливої ласки Папського Повного Відпусту для цього чудотворного місця. Згідно з наданим привілеєм, Повний Відпуст в Улашківцях дозволено проводити у храмове свято Папської Базиліки Santa Maria Maggiore, у храмове свято церкви Різдва Матері Божої, один день на рік, який довільно виберуть віруючі, кожного разу, коли приходить побожна група прочан та бере участь в урочистих відправах у храмі.

Відео дня