Всі люди загрузли в гріху з часів Адама і Єви, але, виявляється, чоловіки і жінки гріховні по-різному. До такого висновку дійшли аналітики Ватикану, передає ІТАР-ТАРС.

Дослідження прелатів Римсько-католицької церкви засвідчило, що найбільш поширений серед жінок гріх - гординя, тоді як у чоловіків обжерливість і хтивість набрали майже рівну кількість "балів". Ці дані, отримані на основі вивчення сповідей, проведеного отцем Роберто БУСА, 95-річним ченцем-єзуїтом, наводить італійська преса. Таємниця сповіді, звичайно, священна, але грунт для роздумів одкровення віруючих дають чималий.

Результати аналізу прокоментував на сторінках офіційної ватиканської газети "Оссерваторе романо" один з особистих теологів Папи Римського польський єпископ Войцех ГІРТИШ. Він сформулював головний сенс відкриття своїх колег: "Коли ви подивитеся на гріхи з погляду проблем, які вони створюють, то побачите, що чоловіки грішать не так як жінки".

Відео дня

В.ГІРТИШ підкреслив, що найбільш проблемні для чоловіків гріхи це хтивість, потім обжерливість, лінь, гнів, гординя, заздрість і жадібність. У жінок виявилася дещо інша послідовність в гріхах: найбільш небезпечні гріхи - гординя, заздрість, гнів, хіть і лінь. Ці спостереження над гріховністю роду людського будуть продовжені, пообіцяли автори дослідження.