Папа Римський БЕНЕДИКТ XVI заявив, що нацистські табори, як кожен концтабір масового знищення, можуть вважатися вищими символами зла, пекла, розверзнутого на землі, коли людина забуває Бога. Про це він сказав під час недільної молитви "Ангелус", проведеної в літній резиденції Кастельгандольфо, повідомляє ІТАР-ТАРС.

У зв`язку з Всесвітнім роком священика, що проходить зараз, понтифік ушанував пам`ять двох святих мучеників, убитих в таборі Освенцим, - черницю Едіту Штайн і священика Максиміліана Кольбе. БЕНЕДИКТ XVI, німець за національністю, підкреслив, що подібне злодійство можливе тільки тоді, коли люди підміняють Господа, беручи на себе право вирішувати питання добра і зла, життя і смерті.

"На жаль, - сказав БЕНЕДИКТ XVI, - трагічне явище нацистських таборів - лише верхня точка тодішньої реальності, широкої і поширеної". Римський первосвященик, що відвідав під час пастирського візиту до Польщі в 2006 році меморіальний комплекс Освенцим, сказав сьогодні і про різницю, що існує між християнським і атеїстичним гуманізмом. "З одного боку ми спостерігаємо ідеології і філософії, що закликають до абсолютної свободи, як альтернативи Богові, з іншого боку ми бачимо приклад святих, що пропонують милосердя і істину, як вичерпну відповідь на глибоку кризу сучасного суспільства", - відзначив понтифік.

Відео дня