Цьогоріч розпочнеться будівництво церков у чотирьох населених пунктах Стрийської єпархії на Львівщині. Два нових храми збудують у Стрию, і по одному на Стрийщині та Журавнівщині. , шість каплиць, двадцять вісім дзвіниць та десять парафіяльних будинків. За сім місяців поточного року освячено три церкви і в трьох вперше невдовзі розпочнуться богослужіння, повідомляє "Релігія в Україні" із посиланням на  ZAXID.NET.

Найбільша кількість будівництва сакральних споруд припадає на Стрийський район. В самому Стрию будують п’ять нових церков та одну плебанію (дім для парафіяльного священика). У селах Стрийщини будується одинадцять церков, три каплиці, одинадцять дзвіниць і плебанія. На Городоччині постане три церкви, дві каплиці, чотири дзвіниці та чотири плебанії.

Чотири церкви будують у Миколаївському районі. Тут також зводять дві плебанії і шість каплиць. Перемишлянщина збагатиться двома храмами, однією каплицею та чотирма дзвіницями. Тут також планують завершити дім для священика. Сім церков будується на Жидачівщині, при цьому по одній у Жидачеві та Ходорові. У селах району також зводиться дві дзвіниці.

Відео дня