У селищі Більшівці Галицького району Івано-Франківської області триває «Проща миру та поєднання», на яку зібралося понад тисячу молодих людей з України та Польщі для спільної молитви.

Як повідомив журналістам парох Більшівцівського римо-католицького костелу Гжегож ЦИМБАЛА, у Більшівцях офіційно діє Молодіжний центр миру та поєднання.

До Більшівців прибула молодь з римо- і греко-католицьких парафій Львова, Тернополя, Вінниці, Кременчука, Борисполя, Кракова і Варшави. Деякі з них пройшли по 120-150 кілометрів у 30-градусну спеку. Навколо костелу встановлено десятки наметів, в яких живуть паломники.

Відео дня

У майбутньому, за словами отця Гжегожа, при Більшівцівському костелі буде великий духовний молодіжний осередок з бібліотекою, лекційними залами для вивчення іноземних мов, музеєм.

До 22 липня у Більшівцях триватимуть молитви, духовні концерти.

У відкритті прощі взяли участь архієпископ – митрополит Львівської Архідієцезії римо-католицької церкви в Україні Мечислав МОКШИЦЬКИЙ, генеральний консул Генконсульства Республіки Польща у Львові Гжегож ОПАЛІНСКІ, сенатор сейму РП Лукаш АБГАРОВІЧ, керівник організації «Спільнота польська» Мацей ПЛАЖИНЬСКІ.