Папа Римський Бенедикт XVI, якому нещодавно виповнилося 82 років, у п`ятницю, 17 липня, був доставлений в лікарню північного італійського міста Аоста, де понтифік проводить відпустку, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на джерела в лікарні.

За даними італійських ЗМІ, вранці в п`ятницю понтифік посковзнувся і впав у ванній кімнаті в своєму шале в Альпах.

Як повідомляє інтернет-сайт газети La Stampa, Папа пошкодив зап`ястя. Газета також пише, що в найближчі години понтифік буде прооперований.

Відео дня

Проте керівник Служби преси Святого престолу Федеріко ЛОМБАРДІ запевнив журналістів, що "не йдеться про щось серйозне". Папа почувається добре, і лікарі не висловлюють побоювань з приводу наслідків цього інциденту, додав Ф.ЛОМБАРДІ. Нагадаємо, що у відпустку Бенедикт XVI відбув 13 липня. Літній відпочинок він проводить в гірському містечку Ле-комб в північноіталійській області Валле д`аоста, на висоті 1300 м, звідки відкривається чудова панорама на снігову вершину Монблану.

Передбачалося, що під час відпустки Папа двічі зустрінеться з місцевими католиками під час недільної полуденної молитви Angelus Domini (Ангел Господній). Планувалося також, що традиційні колективні аудієнції у середу поновляться у Ватикані з 5 серпня – після повернення з відпустки.