На Тернопільщині у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця 18-19 липня відбудеться Всеукраїнська проща. Як повідомили кореспонденту УНІАН в  Тернопільсько-Зборівській єпархії Української Греко-Католицької Церкви, цьогоріч проща буде присвячена покликанню до священичого стану. Під час прощі буде освячено та відкрито купіль св. Анни, також відбудеться традиційний вечірній похід зі свічками до чудотворного місця біля каплиці Матері Божої, нічний духовний концерт та нічні чування, архієрейські богослужіння. У суботу 18 липня Архієрейську Літургію у каплиці біля парафіяльної церкви відслужать чотири владики-ювіляри, яким цьогоріч виповнюється 70 років, – Степан МЕНЬОК, Михайло КОЛТУН, Василь МЕДВІТ та Василь СЕМЕНЮК. Недільне ж архієрейське богослужіння очолить патріарх УГКЦ Любомир ГУЗАР. Окрім нього, на прощу приїдуть єпископи УГКЦ, представники єпархії РКЦ в Україні, глава уряду Ватикану архієпископ Джованні кардинал ЛАЙОЛО та апостольський нунцій в Україні Іван ЮРКОВИЧ. Загалом на прощі очікують 60-80 тис. прочан, чимало із них прийдуть із своїх домівок до Зарваниці пішки.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, вперше Всеукраїнську прощу до найбільшого паломницького центру УГКЦ у Зарваниці відвідає Президент України. При цьому у прес-службі зауважили, що Віктор ЮЩЕНКО вже двічі був у святому місці – в 2000 році, коли очолював уряд, та у 2003 році – як лідер опозиції.

Окрім В. ЮЩЕНКА участь у прощі візьме і прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, яка 19 липня перебуватиме з робочим візитом в Тернопільській та Івано-Франківській областях. Заплановано, що Ю. ТИМОШЕНКО побуває на недільному архієрейському богослужіння а також зустрінеться з патріархом УГКЦ Любомиром ГУЗАРОМ.

Відео дня