Офіційний Ватикан похвалив фільм «Гарі Поттер і напівкровний принц (Harry Potter and the Half-Blood Prince) » – шостий фільм поттеріани, який виходить в прокат  цього тижня. Про це повідомляє Associated Press.

Ватиканська газета L`Osservatore Romano назвала «Напівкровного принца» кращим  фільмом циклу. Схвальних  слів удостоїлися навіть любовні лінії, яким в стрічці приділено багато уваги. У їх зображенні, на думку рецензента L`Osservatore Romano, знайдено «правильний баланс».

Газета дорікнула авторові Гарі Поттера Джоан РОУЛІНГ за те, що вона уникає прямих «згадок трансцендентного», але висловилась схвально з приводу того, що в новому фільмі чітко показана боротьба добра зі злом, перемога над яким «часто вимагає зусиль і жертв». Ватикан ніколи не формулював офіційної позиції стосовно поттеріани в цілому. Різні католицькі ієрархи висловлювали різні думки з приводу книг і фільмів про Поттера.

Відео дня

Сама L`Osservatore Romano раніше опублікувала статтю австрійського консервативного священика Герхарда Марії ВАГНЕРА (Gerhard Maria WAGNER), який прирівняв поттеріану до сатанізму. Водночас він заявив, що ураган «Катріна» був посланий на США за гріхи американців. Після цього австрійські католики заблокували призначення Г.ВАГНЕРА на пост вікарного єпископа Лінца.