Книжку Митрополита Львівського РКЦ в Україні архиєпископа Мечислава МОКШИЦЬКОГО і журналістки Бригіди ҐРИСЯК, присвячену папі Римському Івану Павлу ІІ презентовано у Львові. Автор книжки, що називається «Найбільше любив вівторки»,  упродовж 9 років був особистим секретарем Івана Павла ІІ.

Як інформує Католицький медіа-центр, книга спогадів про Папу написана польською мовою, буде перекладена українською, італійською, англійською, німецькою і португальською мовами.

За словами рецензентів, книга Митрополита МОКШИЦЬКОГО визнана однією з найважливіших книг про Івана Павла ІІ.  Як наголосила представниця видавництва, яке надрукувало книжку «Найбільше любив вівторки»: «Коли відійшов до Господа Іван Павло ІІ, ми вирішили збудувати пам’ятник з його слів і думок. Сьогодні дуже тішуся, що вийшла саме ця книга, щоб кожний міг почути чудову розповідь про щоденне життя Великого Папи. Кожна епоха мала своїх свідків, які переказували про те, як жили святі люди. Також і ми сьогодні маємо такого свідка. Архиєпископ МОКШИЦЬКИЙ останніх 9 років був свідком життя Слуги Божого Івана Павла ІІ».

Відео дня

У свою чергу Архиєпископ зауважив, що «Слуга Божий Іван Павло ІІ любив вівторки тому, що в ці дні був вільним від багатьох обов’язків і міг розпоряджатися часом: читати, писати, спілкуватися з природою».

Як  інформувало «Радіо Ватикан», у Польщі презентація зазначеної книжки відбулася 31 березня у Варшаві, в резиденції Секретаріату конференції польського єпископату Римо-Католицької Церкви.