До тих, хто сам позбавляє себе життя, слід ставитися зі співчуттям, сприймати такі дії в контексті стану душевного здоров`я цих людей і не чинити осуду.

Як повідомляє The Times, про це заявив представник Католицької церкви у Великобританії, єпископ Вестмінстерського архідіоцезу Бернард ЛОНГЛІ.

За його словами, "самогубство - тяжкий гріх, проте щоб цілком усвідомлювати, що такий вчинок є гріхом, людина повинна бути психічно здоровою".

Відео дня

«Коли людина скоює суїцид, вона, здебільшого, перебуває у такому сум`ятті і відчаї, що втрачає контроль над собою - її свідомість затуманена», - вважає єпископ. "Бог не засуджує того, хто не відає, що чинить. Його милосердя безмежне", - додав він.

Зі своєю заявою єпископ виступив напередодні акції, яку Католицька церква має намір приурочити до Дня життя, що відзначається 26 липня. Цього дня планується розповсюдити 350 тис. листівок, у яких йтиметься про проблему самогубства.

 

На думку діячів Церкви, у цьому складному питанні насамперед слід брати до увагти причини, які змушують людей чинити самогубство. Серйозна місія відводиться при цьому соціальним службам, куди могли б звертатися люди з психічними розладами або ті, хто упав у депресію.

Церква розвіює деякі забобони, що стосуються католицької традиції ставлення до самогубств. Зокрема, поширене переконання, що самовбивць забороняється ховати за церковним звичаєм.

Єпископ Лонглі заявив, що члени сім`ї та друзі людей, які вчинили самогубство, серйозно страждають, тому суїцид не варто представлати в романтичному світлі.  Спробу самогубства слід розглядати як вчинок людини, котра зневірилася, й оцінювати зі співчуттям, - підкреслив він.