Сьогодні у Брюховичах (Львів) розпочався 37-ий з’їзд генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи. Як повідомили УНІАН у прес-службі Української Греко-Католицької Церкви, учасниками зустрічі стали близько сорока осіб, які представляють 36 країн Європи. Україну представляє Секретар Синоду Єпископів УГКЦ Владика Богдан ДЗЮРАХ та Секретар Конференції Римо-Католицьких Єпископів України Владика Мар’ян БУЧЕК.

«Головна мета зустрічі в Україні - краще пізнати Українську Греко-Католицьку та Римо-Католицьку Церкви, їхні відносини з іншими Церквами, присутніми в Україні та державною владою»,- повідомив прес-секретар УГКЦ отець Павло ДРОЗДЯК.

Під час робочих сесій, зокрема, буде обговорено такі теми: "Священик: його життя та місія", "Соціальна доктрина Церкви та сучасна криза в Європі", "Церква та політичні структури Європи", "Евтаназія", "Церква в мас-медіа", "Одностатеві "шлюби", "Світовий День молоді 2010 в Мадриді (Іспанія)".

Відео дня

Генеральні секретарі Єпископських Конференцій Європи зустрічаються раз на рік у різних країнах Європи для обговорення тих чи інших проблем, які стоять перед Католицькою Церквою у Європі.

За даними прес-служби у п’ятницю, 10 червня, о 18.00 годині учасники з’їзду відслужать Літургію у Катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ в Україні.

З’їзд триватиме до 13 липня.