Папа Римський Франциск / REUTERS

У Ватикані Папа Римський 12 лютого прийняв членів Синоду Греко-Мелькітської Католицької Церкви з нагоди публічного проголошення «Ecclesiastica communio», що підтверджує церковну єдність з новообраним Патріархом цієї Церкви Блаженнішим Юссефом Абсі.

Як повідомляє Радіо Ватикану, Папа Франциск запевнив Патріарха і всіх вірних до своєї молитовної близькості: «Ця молитва не може бути відокремлена від молитви про кохану Сирії і про все Близькому Сході, регіоні, в якому ваша Церква глибоко вкорінена і де здійснює дорогоцінний служіння на благо Народу Божого».

Папа зазначив, що в цей непростий історичний період християнські громади на Близькому Сході «покликані увірувати в Господа Іісуса посеред численних випробувань», і побажав єпископам і священикам «заохочувати вірних залишатися на землі, де вони народилися згідно з Божественним промислом». Нині, в такі непрості часи, пастирям необхідно свідчити перед стражденним Народом Божим свою «єдність, спілкування, близькість, солідарність, прозорість».

Відео дня

Він також нагадав, що 23 лютого проводитиметься День молитви і посту за мир і з цієї нагоди буде особливо згадана «Сирія, уражена в останні роки несказанними стражданнями».

Пастирі Греко-Мелькітської Католицької Церкви знаходяться в Римі по завершенні Синоду, моменту прийняття важливих рішень, зазначив Папа і побажав новообраним єпископам «запалювати серця віруючих, перебуваючи поруч з ними, втішаючи їх, схиляючись до них і до їхніх потреб». «Ми вкрай потребуємо пастирів, які обіймають життя з широтою, притаманною серцю Бога, не пристосовуючись до земних задоволень, не обмежуючись продовженням того, що вже є, але прямуючи все вище і вище; в пастирях, які несуть Горішнє, вільних від спокуси "«парити на малих висотах", - сказав Папа Франциск і зазначив, що сьогодні Церкві потрібні пастирі «бідні, не прив'язані до грошей і розкоші».