Служба займається підготовкою всього необхідного для церемоній, які здійснюються понтифіком або від його імені / radiovaticana.va

Папа Римський Франциск 9 лютого призначив новим папським церемоніймейстером польського священика монсеньйора Кшиштофа Марцияновича, який до цього був співробітником Папської ради з нової євангелізації.

Він стане сьомим церемоніймейстером Папської служби літургійних церемоній, якою керує монсеньйор Гвідо Маріні, повідомляє "Радіо Ватикану".

Кшиштоф Марциянович народився в 1977 р. Священицькі Свячення отримав у 2002 р. Належав до духовенства Краківської архієпархії. Захистив докторську дисертацію у Папському літургійному інституті. У Папській раді з нової євангелізації працює з 2011 року. Викладав у Папському університеті імені Іоанна Павла ІІ у Кракові.

Відео дня

Служба папських літургійних церемоній (Officium de Liturgicis Celebrationibus Summi Pontificis) — одна з дикастерій Римської курії. Вона займається підготовкою всього необхідного для церемоній, які здійснюються понтифіком або від його імені. Служба також допомагає кардиналам у період консисторій, у ході прийняття ними титулярних храмів Риму, урочистих богослужінь або інших важливих релігійних церемоній.