Тато: проповідь має бути короткою і добре підготовленої / ru.radiovaticana.va/

На загальній аудієнції 7 лютого Папа Римський говорив про Євангеліє і проповідь.

«Слово Господнє входить через вуха, досягає серця і переходить у руки, у добрі справи»: цю думку, висловлену минулої аудієнції, яка була присвячена літургійним читанням, Папа продовжив міркуванням про євангельські читання. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

«Щоб Його послання до нас дійшло, - сказав далі Папа, - Христос використовує також слово священика, який після Євангелія виголошує проповідь». Це служіння звернене до всіх, хто бере участь у Месі, тому йому повинно передувати ретельна підготовка. Проповідь не може перетворюватися «за обставинами», в катехизацію, конференцію або лекцію. Проповідь – це «повернення до діалогу, який вже був відкритий між Господом і Його народом» з тією метою, щоб втілити його в життя.

Відео дня

Папа Франциск підкреслив, що проповідь не може тривати більше 10 хвилин, інакше «одні заснуть, інші почнуть розмовляти, а треті підуть викурити сигаретку». Короткій проповіді має передувати «молитва та вивчення Слова Божого». На Літургії Слова, за допомогою Євангеліє і проповіді, «Бог вступає в діалог зі Своїм народом, а народ слухає Його з увагою і благоговінням, водночас визнаючи Його присутність і діяння». Блага Звістка може породити справжню зміну в людях і в усьому світі.