Церемонія відкриття Зимових Олімпійських ігор відбудеться 9 лютого в Пхенчхані / radiovaticana.va

Уперше в історії Міжнародний Олімпійський Комітет офіційно запросив делегацію Святого Престолу взяти участь у церемонії відкриття Зимових Олімпійських ігор. Церемонія відбудеться 9 лютого у Пхенчхані, Республіка Корея, повідомляє "Радіо Ватикану".

Делегація Святого Престолу, очолювана заступником секретаря Папської ради у справах культури монс. Мелькора Санчесом де Тока, візьме участь у якості спостерігача в олімпійській сесії — щорічних загальних зборах членів МОК, який проходитиме з 5 по 7 лютого.

«Відкриття Зимових Олімпійських Ігор у Пхенчхані, у декількох кілометрах від кордону, що розділяє дві Кореї, однієї з найбільш мілітаризованих меж світу, набуває особливо унікальне і символічне значення, завдяки присутності спортсменів з Північної Кореї, які будуть брати участь в іграх у складі єдиної команди з колегами з Південної Кореї», — зазначив ватиканський священослужитель в інтерв'ю для «l'osservatore Romano», додавши, що, таким чином, «крихке олімпійське перемир'я дає можливість не втрачати надії на мир без війни, незважаючи на триваючі конфлікти».

Відео дня

Таким чином, символічне ватиканське представництво вперше не тільки буде присутнє на церемонії відкриття Олімпійських ігор, як це вже було у Ріо-де-Жанейро в 2016 році, але і візьме участь у засіданнях олімпійської сесії.

Відносини співробітництва між МОК і Святим Престолом, хоча і без можливості безпосередньої участі ватиканських спортсменів (за відсутністю таких) в Олімпійських іграх, розвиваються через різні проекти, такі як Юнацькі Олімпійські ігри, заплановані на жовтень цього року в Буенос-Айресі.