false

У Музеях Ватикану відкрилася фотографічна виставка італійського митця Леонардо Бальдіні «Божі створіння»: до 3 березня відвідувачі зможуть безкоштовно побачити 10 великих фотографій, які в точності відтворюють відомі шедеври священного мистецтва XV-XIX століть. Моделями для композицій виступили люди з обмеженими можливостями, зокрема, з синдромом Дауна, і члени їх сімей, повідомляє Радіо Ватикану.

Директор Музеїв Ватикану Барбара Ятта в передмові до каталогу пише, що фотографії - «плід любові та художньої творчості багатьох» - виставлені поруч з копіями шедеврів.

Вперше ця унікальна експозиція була представлена в березні 2017 року в музеї Опера-ді-Санта-Марія-дель-Фіоре у Флоренції з ініціативи директора музею монс. Тімоті Вердона.

Відео дня

Фотовиставка в Музеях Ватикану відтворила безсмертні шедеври, серед яких «Благовіщення» Беато Анджеліко, «Ангел-музикант» Джованні-Фьорентіно, «Марія Аннунціата» Антонелло да Мессіни, «Поклоніння Немовляті» Герардо делле Нотті, «Благовіщення» Караваджо, «Оплакування мертвого Христа» Андреа Мантеньї, «Цілування Іуди» Джузеппе Монтанари (поряд з цією роботою виставлена оригінальна картина, яка зберігається в Музеях Ватикану).