/ catholic.volyn.ua

У костелі св. Якова у Торуні (Польща) 23 січня відбулася канонічна ексгумація і перенесення до приготованого гранітного саркофагу земних останків Слуги Божого єпископа Адольфа Петра Шельонжека, ординарія Луцької дієцезії (у 1926–1946 рр.) та засновника Згромадження Сестер св. Терези від Дитяти Іісуса. Про це повідомляє офіційний сайт Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

/ catholic.volyn.ua

Після короткого привітання й молитви, які очолив делегат єпископа отець Стефан Прашкевич OCD, представлені члени комісії склали присягу. Земні останки єпископа Адольфа Петра Шельонжека вийняли зі склепу храму й перевезли до поховальної каплиці, де склали кістки до труни й запечатали її.

Після цього розпочалася жалобна вечірня молитва, під час якої сестри зі Згромадження святої Терези від Дитяти Іісуса відновили чернечі обіти. Після молитви труну процесією перенесли до нового саркофагу в бічній наві храму святого Якова для ближчого контакту вірних із єпископом.

Відео дня

Ексгумація відбулась у ході беатифікаційного процесу єпископа Адольфа Петра Шельожека. Месу в намірі беатифікації Слуги Божого очолив єпископ Торунської дієцезії Вєслав Шмігель. 

/ catholic.volyn.ua

9–11 лютого 2018 року відбудуться «Дні Шельонжека в Торуні», пов’язані з річницею його смерті, мета яких – наблизити постать єпископа до вірних. У межах цих днів будуть прочитані конференції про Слугу Божого єпископа Шельонжека, а парафіяни з Луцька розкажуть про найскладніші роки життя владики.