Папа Франциск підкреслив виховне значення пам'яті у боротьбі з байдужістю / sib-catholic.ru

Папа Римський заявив про необхідність виховання в суспільстві «культури відповідальності і пам'яті для боротьби з байдужістю». Про це розповів міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано, повідомляє sib-catholic.ru з посиланням на ANSA.

Свою заяву Папа Франциск зробив під час аудієнції, яку він провів для учасників Римської міжнародної конференції про відповідальність держав, організацій та окремих осіб за протидію антисемітизму під егідою ОБСЄ.

На зустрічі Єпископ Риму підкреслив «необхідність збереження пам'яті в нових поколіннях». «Пам'ять – це ключ до розуміння нашого майбутнього», – сказав понтифік. У своїй промові Святіший Отець пригадав «оглушливу тишу», яку він відчув під час відвідування колишнього нацистського концтабору Освенцим – «тривожну тишу, що залишає місце лише для сліз, для молитви і для того, щоб просити вибачення».

Відео дня

«Для будівництва нашої історії, яка може бути лише загальною – або не відбутися взагалі – ми потребуємо і загальної пам'яті, обтяженої болем, але живої і повної надії й очікування нового світанку. І Церква згадує разом з вами і простягає вам руку», – зазначив він.

Альфано на зустрічі з Папою Франциском в свою чергу попередив про ризики нової та небезпечної хвилі акцій антисемітизму та обмеження фундаментальних свобод громадян».