Глава УГКЦ / kurs.if.ua

Папа Римський 28 січня о 16.00 (за римським часом) відвідає прокатедральний собор Святої Софії в Римі. З цієї нагоди Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, очолить паломництво до історичної святині УГКЦ за кордоном, повідомляється на офіційному сайті Української Греко-Католицької Церкви.

«Візит Святішого Отця до собору Святої Софії має важливе історичне значення: кілька десятиліть цей храм був головним катедральним храмом нашої Церкви і став символом її відродження. Зустріч Папи з українськими мігрантами є знаком його пастирської турботи про них та виявом солідарності з усім українським народом, котрий вже декілька років страждає від війни на Донбасі», – вважає Глава УГКЦ.

Об 11.00 (за римським часом) Глава УГКЦ очолить Архиєрейську Божественну Літургію. Після обіду, о 16.00 (за римським часом), Папа прибуде до собору Святої Софії, де його зустріне Блаженніший Святослав. У храмі паломники зустрінуть Папу українською колядою, після чого Глава УГКЦ привітає його у своєму слові. Папа також звернеться до української громади, а відтак зійде до крипти собору, де помолиться перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту Єпископ Рима вийде до паломників на території собору Святої Софії.

Відео дня

Візит Святішого Отця триватиме приблизно півтори години. Завершиться паломництво Молебнем за Україну.