Папа Франциск: Приємно дивитися на оброблені фотографії, але ми не можемо застосовувати

Папа Франциск вийшов на балкон архиєпископської курії перуанської столиці, щоб прочитати молитву "Ангел Господній" разом із тисячами молодих людей, які зібралися на Пласа-де-Армас і зустріли його оплесками, радістю та піснями. Папа присвятив свій роздум перуанській молоді, повідомляє "Радіо Ватикану".

Папа навів як приклад святих, що з молодих років присвятили життя служінню Господу і людям. Це випадок святого Мартіна де Пореса, який повністю покладався на Іісуса, бо знав, що Господь вірив у нього. Іісус і сьогодні, - продовжив Папа, - вірить у молодих людей і ніколи не втомлюється довіряти їм.

"Я знаю, - додав він, - що дуже приємно дивитися на оброблені цифрові фотографії, але це підходить тільки для зображень, ми не можемо застосовувати "фотошоп" до інших, до реальності, до самих себе. Кольорові фільтри і високий дозвіл гарні тільки на відео, але ми ніколи не зможемо застосувати їх до друзів».

Відео дня

«Є дуже гарні фотографії, але всі вони прикрашені, і дозвольте мені сказати вам, що до серця не можна застосовувати "фотошоп", тому що саме в ньому живе справжнє кохання, саме в ньому живе щастя. Іісус не хоче, щоб ви "гримували", прикрашали своє серце, Він любить вас такими, які ви є, і для кожного з вас у Нього є мрія, яку Він виконає разом з вами».

«Коли Іісус дивиться на нас, Він думає не про те, наскільки ми досконалі, але про ту любов, яку ми маємо в наших серцях, щоб запропонувати її іншим і служити їм», - сказав далі Святіший Отець:

«Він не дивиться на твій зріст, на те, наскільки ти красномовний, засинаєш ти під час молитви, молодий ти чи старий. Іісусу важливо тільки одне: чи бажаєш ти слідувати за Ним і бути Його учнем. Не втрачайте час, маскуючи своє серце, наповнюйте життя Святим Духом!», - закликав Папа Римський молодь.