Кардинал Джанфранко Равазі / trend.az

Святіший Престол вперше візьме участь у XVI Венеціанській бієнале архітектури, яка проходитиме з 26 травня по 25 листопада. Про це повідомляє "Радіо Ватикану" з посиланням на офіційне повідомлення Зали Друку.

Місцем проведення знаменитого професійного огляду стане лісовий майданчик на острові Святого Георгія у Венеції. Серед пунктів програми Ватикану - захід, організований «Двором язичників» під егідою Папської ради з культури і запланований на 21 вересня. Свої роботи покажуть чотири архітектора.

За словами Ватиканського Залу Друку, це стане черговою можливістю показати, наскільки плідним може бути діалог між архітектурою та духовністю, розвиваючи таким чином послання Папи Франциска з його енцикліки "Laudato Si'".

Відео дня

Організацією ватиканської експозиції займаються кардинал Джанфранко Равазі, Папська рада з культури та італійський професор Франческо Даль Ко, а її моделлю стала «Лісова каплиця», побудована в 1920 році Гуннаром Асплундом на кладовищі в Стокгольмі. Десять досвідчених архітекторів, спадкоємців різних традицій і шкіл, були запрошені спроектувати і побудувати по одній каплиці, досліджуючи можливості різних матеріалів.

Особливу увагу при проектуванні та будівництві споруд приділено також можливості повторного використання каплиць по завершенні бієнале, в дусі захисту навколишнього природного середовища.

У створенні ватиканського павільйону візьмуть участь архітектори з Італії, Іспанії, Португалії, Великобританії, США, Австралії, Бразилії, Японії, Чилі, Сербії та Парагваю: всі вони створюватимуть типи будівель, що не мають аналогів.