Папа закликав учасників форуму до сприяння соціальній справедливості / 112.ua

Папа Франциск надіслав послання на ім’я Виконавчого Голови Всесвітнього економічного форуму Клауса Шваба з нагоди відкриття щорічної зустрічі цієї міжнародної неурядової організації, що проходить у швейцарському місті Давос від 23 до 26 січня. У своєму посланні Папа звернув увагу на небезпеки зростання розриву між державами й інституціями, повідомляє "Радіо Ватикану". 

Папа Франциск зазначив, що новітні технології змінюють економічні моделі та глобалізований світ, який під впливом приватних інтересів та прагнення до прибутку за будь-яку ціну, призводять до дедалі більшої фрагментації та індивідуалізму. 

Святіший Отець зазначив, що, на жаль, технічні та економічні питання переважають у політичних дебатах, що шкодить справжній турботі про людей. «Чоловіки та жінки, – підкреслив він, – ризикують бути зведені до простих гвинтиків у машині, що розглядає їх як споживчі ресурси для експлуатації, внаслідок чого – і це трагічно очевидно – коли людське життя перестає бути корисним для цієї машини, його відкидають без жодного вагання».

Відео дня

Святіший Отець зауважив також, що тільки завдяки твердій рішучості з боку всіх економічних діячів, можемо сподіватися на те, що доля нашого світу отримає новий напрямок. Штучний інтелект, робототехніка та інші технологічні інновації повинні бути використані у такий спосіб, аби вони сприяли служінню людству та захистові нашого спільного дому, а не навпаки.

"Підприємницький світ, відкидаючи культуру суспільного виключення та менталітет байдужості, має величезний потенціал для істотних змін шляхом підвищення якості продуктивності, створення нових робочих місць, дотримування трудового законодавства, боротьби з державною та приватною корупцією та сприяння соціальній справедливості, а також із справедливим та рівноправним розподілом прибутку", - наголосив Святіший Отець. 

На завершення Папа закликав учасників Всесвітнього економічного форуму приймати мудрі та сміливі рішення, «які будуть вирішальними для формування майбутнього та завтрашнього світу».