Папа охристив дівчинку з церебральним паралічем / uk.radiovaticana.va

У Лімі на подвір’ї Апостольської Нунціатури Папа Римський охристив дівчинку Даніеліту, яка страждає від церебрального паралічу. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Перуанська преса зібрала свідчення волонтерів дитячу будинку сімейного типу Hogar San Pedro з міста Чосіка, розташованого в 50 кілометрах від столиці. Осередком, в якому перебувають 29 пацієнтів з інвалідністю, які потребують постійного догляду й допомоги, опікується Згромадження Місіонерів Святих Апостолів.

Вже від першого дня приїзду Папи до Перу працівники закладу хотіли отримати його благословення біля Апостольської Нунціатури, але не маючи власного транспортного засобу, змогли прибути тільки в останній день, 21 січня, терпляче очікуючи за бар’єрами.

Відео дня

Їхнє шестигодинне чекання під пекучим сонцем не було надаремним. Один із охоронців помітив трьох волонтерів з двома дітьми з особливими потребами й допоміг їм зайняти місця, де мав переходити Папа після закінчення молитви «Ангел Господній». Він відразу підійшов. Він запитав, чим вона хворіє та де її батьки.

Одна з волонтерів, Марґаріта Наварро, відповіла, що дівчинка –  сирота і ще не охрищена. Їй було три місяці, коли її залишили на порозі сирітського будинку. Тепер їй 15 років і працівники закладу та волонтери стали для неї батьками й родиною. Папа Франциск попросив принести йому свячену воду й охрестив дівчинку.