Тато вважає корінні народи найбільш вразливими / reuters.com

Папа Франциск почав другий етап апостольської поїздки країнами Латинської Америки. Святійший Отець прибув у столицю Перу і першою важливою подією після вітальної церемонії стала зустріч вранці 19 січня з корінними народами Амазонії у Пуерто-Мальдонадо, повідомляє "Радіо Ватикану".

Папа прибув на літаку у невелике амазонське містечко, яке вважається «столицею біорізноманіття» і підкреслив, що він дуже чекав цієї зустрічі, і відзначив «глибокі рани» Амазонії, свідками яких ми є сьогодні.

«Я хотів приїхати і відвідати вас, вислухати вас, щоб разом бути у серці Церкви, щоб приєднатися до ваших прагнень і разом з вами знову підтвердити переконаний вибір на користь захисту життя, захисту землі та захисту ваших культур», - сказав Папа Франциск

Святійший Отець згадав про так звані "корінні народи у добровільній ізоляції". Вони «найбільш уразливі», - пояснив Папа і закликав захищати ці народності, які стають для нас живим застереженням проти нестримного споживання.

Амазонія потребує захисту від нового колоніалізму, підкреслив Папа, і першорядну роль у цьому відіграє родина, яка вміє берегти власну культуру у найскрутніші часи. Культуру слід захищати від вимирання не менше, ніж флору або фауну, додав Папа і звернувся до єпископів із проханням просувати міжкультурне і двомовне виховання і освіту у цьому регіоні.

«Ми маємо потребу в тому, щоб корінні народи формували культуру помісних амазонських Церков», - сказав далі Папа і побажав «творити Церкву з амазонським обличчям, Церкву з тубільним обличчям». Саме в такому дусі був скликаний Синод Єпископів по Амазонії, який збереться у 2019 році.