Будівництво міланського Собору Різдва Діви Марії було розпочато в 1386 році / simvol-veri.ru

В Італії вийшла з друку книга Анджело Манфреді «Церква Середньовіччя з VII по XIII століття». Мова йде про посібник для істориків, у якому викладається сучасний стан вивчення середньовічної Церкви, нові відкриття і нові напрями в дослідженнях, що стосуються поширення християнства  європейським континентом, повідомляє "Радіо Ватикану".

Читач запрошується зануритися у всі «класичні» теми Середньовіччя за допомогою динаміки суспільних відносин, які представляються несподівано схожими із сучасною ситуацією: це і співіснування різних народностей і релігій, і поступове структурування «федеральних» і наднаціональних сил.

Посібник корисний для всіх, хто хоче наблизитися до цієї епохи і охопити її найбільш повним поглядом (наприклад, не нехтуючи Східними Церквами Середньовіччя), не забуваючи про форми народного благочестя і середньовічних пастирських методів. Автор починає своє дослідження саме із сьомого сторіччя тому, що воно може вважатися переломним моментом: досить подумати про появу ісламу або про історію Візантійської імперії.

Відео дня

Книга завершується докладним аналізом десятиліть, що минули з Ліонського собору до кінця понтифікату Боніфація VIII, коли інституційна роль Церкви перетерплює корінних змін.