На зустріч з Папою прийшли студенти і викладачі / ru.radiovaticana.va

Папа Франциск 17 січня відвідав Папський католицький університет Сантьяго, заснований у 1888 році за ініціативою тодішнього архієпископа Маріано Казанови. На зустріч із Папою прийшли близько сотні студентів і викладачів, повідомляє "Радіо Ватикану".

Папа Римський закликав до «цілісної грамотності», яка виражається у «граматиці діалогу і зустрічі». Святійший Отець висловив стурбованість так званим текучим суспільством - суспільством зникаючих орієнтирів.

Папа зазначив, що сьогодні не випадково новим «місцем зустрічі» стала віртуальна хмара. Вона символізує нестабільність і вразливість. Сьогодні всі ми потребуємо глибокого осмислення себе як громади, ми покликані вийти за рамки індивідуальних інтересів, що породжують війни і конфлікти.

Відео дня

Папа закликав представників академічного світу подолати логіку антагонізму і служити національній єдності, не нехтуючи «народною інтуїцією», яка властива насамперед корінним народам.

Святіший Отець назвав пастирську роботу, проведену в Папському католицькому університеті Сантьяго, «знаком молодої, живої та вихідної Церкви», і підніс у дар студентам і викладачам факсиміле манускрипту з Апостольської бібліотеки Ватикану, яке відтворює 14 морських навігаційних карт.