16 лютого День незалежності Литви / ru.sputniknews.lt

Литовська конференція єпископів оголосила, що звільняє католиків від необхідності дотримуватись Великого посту у перший його день, який припадає в цьому році на п'ятницю, 16 лютого. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на Delfi.

У своїй заяві католицькі ієрархи нагадують, що Великий піст – час підготовки до Великодня – є для віруючих періодом молитви і прояву особливої любові до ближніх. Одна з вимог цього періоду – утримання від м'ясних страв. Тому у всі п'ятничні дні Великого посту католики мають утримуватися від м'ясних страв.

«Цього року перша неділя Великого посту припадає на 16 лютого, а це 100-річчя Литви. Ця дата важлива і для Церкви. Незалежну Литву створили віруючі люди. З урахуванням цієї радісної та значущою для нашої країни дати єпископи закликають приєднатися до молитви подяки за дар свободи 16 лютого і звільняють віруючих від виконання вимог посту».

Відео дня

«Давайте ділитися один з одним радістю незалежності! Нехай ніщо не затьмарює вашу радість!», - пишуть єпископи Литви.

Що стосується тих католиків, які все ж таки захочуть дотримуватися посту в його першу п'ятницю, вони можуть з чистою совістю робити це.