Папа Римський 28 січня відвідає прокатедральний собор Святої Софії в Римі / facebook.com

Папа Римський 28 січня відвідає прокатедральний собор Святої Софії в Римі та зустрінеться з українськими мігрантами в Італії. Візит Понтифіка відбудеться на запрошення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, повідомляється на офіційній сторінці Собору Святої Софії у Фейсбук.

О 16.00 Папа прибуде до собору Святої Софії, де його зустріне Блаженніший Святослав. У соборі паломники зустрінуть гостя українською колядою, після чого Глава УГКЦ привітає його у своєму слові.

Папа Римський також звернеться до української громади, а відтак зійде до крипти собору. Тут Понтифік помолитися перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту Папа вийде до паломників на території собору Святої Софії.

Відео дня

“Візит Святішого Отця до собору Святої Софії має важливе історичне значення: кілька десятиліть цей храм був головним катедральним храмом нашої Церкви і став символом її відродження. Зустріч папи з українськими мігрантами є знаком його пастирської турботи та виявом солідарності з українським народом, котрий вже декілька років страждає від війни на Донбасі”, - сказав глава УГКЦ.