/ ua.radiovaticana.буде

Папа Франциск відвідав ув'язнених у жіночій тюрмі Сантьяго. Зустріч у колонії «Сан-Хоакін» відбулася 16 січня на спортивному майданчику, прикрашеному плакатами та квітами, а багато із 600 ув'язнених матерів були з дітьми, повідомляє "Радіо Ватикану".

Подякувавши за привітну зустріч, Папа Франциск зазначив, що коли люди каяться і просять вибачення за скоєні помилки, вони стають більш людяними і великодушними. Багато хто з ув'язнених - мами, і тому вони знають, що означає дарувати життя: сьогодні «вони покликані породжувати майбутнє», допомагати йому рости і розвиватися. Це майбутнє стосується не тільки дітей, але і всього суспільства.

Відбувати покарання у в'язниці, за словами Єпископа Риму, зовсім не значить перестати мріяти і забути про свою гідність. Ніколи не можна зневажати людську гідність, але у будь-яких життєвих ситуаціях її потрібно оберігати та шанувати.

Відео дня

За словами святішого отця Франциска, громадська безпека не може обмежуватися посиленням контролю, але покликана постійно розвиватися завдяки превентивним заходам, праці, вихованню та активному громадському життю».

У кінці своєї промови Єпископ Риму звернувся до волонтерів, співробітників пенітенціарної служби та жандармів.

«Перед вами стоїть делікатне і складне завдання, і я сподіваюся, що влада зможе забезпечити вам умови для гідної праці. Гідність породжує гідність, і вона заражає сильніше за грип; гідність створює гідність», - сказав Папа Римський.