Папа Франциск знову попросив вибачення у дітей, постраждалих від дій священиків-педофілів / reuters.com

Папа Римський Франциск знову попросив вибачення у дітей, постраждалих від дій священиків-педофілів. Про це, як повідомляє інформагенство "ТАСС", він заявив 16 січня у своєму виступі перед представниками керівництва Чилі, де перебуває з апостольським візитом.

"Не можу не висловити свого болю і сорому, які відчуваю при думці про непоправну шкоджу, завдану дітям священнослужителями Церкви. Справедливо просити вибачення і підтримувати усіх жертв і одночасно робити все, щоб такі випадки не повторювалися", - сказав понтифік.

Скандал про злочини священиків-педофілів розгорівся ще у роки понтифікату попередника Франциска - Бенедикта XVI і, не виключено, послужив одним із приводів для його зречення від престолу у 2013 році. Нинішній глава Римсько-католицької церкви вже неодноразово засуджував священиків, що здійснюють сексуальні наруги над маленькими парафіянами, називаючи це смертним гріхом. Франциск раніше також визнавав, що Церква запізнилася із прийняттям заходів для недопущення таких злочинів.

Відео дня

Відразу кілька високопоставлених прелатів Римсько-католицької церкви зараз перед правосуддям тримають відповідь за звинуваченнями у причетності до педофілії або у тому, що покривали і приховували такого роду злочини своїх підлеглих.