Папа Римський прибув в Чилі / twitter.com/mbachelet

Папа Римський Франциск у понеділок ввечері прибув з візитом в Чилі, повідомила президент країни Мішель Бачелет. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ласкаво просимо в Чилі, Папа Франциск. Вас зустрічає країна, що змінилася після візиту Івана Павла II. Ми стали більш справедливим, вільним і толерантним суспільством", – написала Бачелет у своєму мікроблозі в Twitter. Вона опублікувала фотографію зустрічі понтифіка біля літака.

Згідно з розкладом, офіційна програма візиту Папи починається у вівторок в Сантьяго, де він проведе першу публічну службу Божу, зустрінеться з президентом Бачелет і духовенством, а також вперше відвідає жіночу в'язницю. У середу і четвер понтифік побуває ще в двох містах – Темуко та Ікіке, де відслужить ще по одній месі.

Відео дня

За неофіційними даними, Франциск може також зустрітися з потерпілими в часи диктатури Аугусто Піночета, однак в офіційній програмі така зустріч поки не значиться.

Чилі вважається країною з найменшим впливом католицької церкви в Латинській Америці: за даними опитувань, лише 37% населення вважають себе віруючими. Крім того, чилійці знаходяться на останньому місці в регіоні в частині позитивної оцінки діяльності Папи. Перед початком візиту в Чилі невідомі напали на кілька католицьких храмів на знак протесту проти приїзду в країну понтифіка. МВС Чилі заявило про відсутність загрози для Франциска під час перебування на чилійській землі.

Увечері 18 січня Папа Римський має вилетіти з Чилі в Перу, візит в цю країну триватиме до 21 січня.

У понеділок, пролітаючи по дорозі в Чилі над територією своєї батьківщини Аргентини, Папа Римський направив телеграму з найкращими побажаннями для аргентинців на ім'я президента Маурісіо Макрі. "Від імені всього аргентинського народу дякую за вітання і благословення понтифіка. Бажаю, щоб його візит в братські Чилі і Перу став джерелом миру, надії і натхнення", – написав у своєму мікроблозі в Twitter президент Макрі.