Школяра потрібно вибирати між відвідуванням уроків католицького релігієзнавства та альтернативними заняттями / thechronicleherald.ca

Керівництво Італійської єпископської конференції оприлюднило послання, звернене до школярів та їх батьків через вибір, який вони повинні зробити у найближчі тижні при записі до школи на наступний навчальний рік: між відвідуванням уроків католицького релігієзнавства та альтернативними заняттями. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Разом із вибором самої школи належить висловити згоду або відмову: єпископи звертають увагу батьків і учнів на те, що вибір на користь уроків релігієзнавства «буде важливою освітньою можливістю для збагачення власного розвитку і для вивчення християнських коренів нашої культури і нашого суспільства».

Предмет «Католицьке релігієзнавство» відвідує більшість учнів, він завжди був значущим аспектом шкільної освіти, зазначають ієрархи і нагадують батькам, що ці уроки га теперішній час усе більше відповідають культурним і суспільним змінам, що охопили Італію. Зміст занять, заснованих на дидактичних рекомендаціях, дає адекватну відповідь на найглибші питання школярів будь-якого віку на будь-якому щаблі освіти.

Відео дня

«Ми хочемо, - пишуть єпископи, - відновити запрошення скористатися цією можливістю і записатися на католицьке релігієзнавство з упевненістю, що на цих уроках ви зможете знайти викладачів і однокласників, які зможуть супроводжувати вас на шляху людського і культурного зростання, вирішального й засадничого для всього вашого майбутньої життя».