Євгенічні аборти роблять жінкам при виявленні патологій плоду / jezebel.com

Керівництво польського єпископату звернулося до парламентаріїв із наполегливим закликом ухвалити закон, що забороняє євгенічні аборти. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Ієрархи підкреслюють: «Право на життя не є просто питанням переконань чи релігії, але воно виходить із природного закону і загальновизнаної гідності людини».

«Моральні цінності повинні бути основою для законодавства»: про це єпископ Радома монс. Хенрік Томасік нагадав у зв'язку з дебатами про аборти в польському парламенті. Єпископ нагадав слова святого Іоанна Павла II: «Коли зневажається право на життя від моменту зачаття, наноситься непрямий удар усьому моральному порядку, націленому на збереження недоторканної людської спадщини». Петицію проти абортів підписали понад 830 тисяч людей.

Відео дня

Проект закону «Стоп абортам» підтримала партія більшості «Право і справедливість». Паралельно обговорюється ще один законопроект, запропонований комітетом «Врятуємо жінок – 2017», який, навпаки, спрямований на легалізацію абортів на терміні до 12 тижнів.

Євгенічні аборти роблять з метою уникнути народження дитини з відхиленнями у розвитку, якщо технології пренатальної діагностики виявляють патологію плоду.