/ ua.radiovaticana.буде

Папа Римський Франциск здійснить візит до Латинської Америки. Згідно з офіційним розкладом візиту, спочатку понтифік відвідає Чилі (15-18 січня), а потім буде у Перу до 21 січня, повідомляє "Радіо Ватикану".

Ватиканський Зал Друку оприлюднив найважливіші етапи першої частини латиноамериканського візиту Папи Франциска в Республіку Чилі з 15 по 18 січня. Святіший Отець зустрінеться з владою країни, очолить Святу Месу у Сантьяго-де-Чилі для численних віруючих, зустрінеться з місцевим духовенством, чернецтвом і єпископами, відвідає ув'язнених у столичній жіночій в'язниці.

У ході візиту відбудуться зустрічі зі священиками з Товариства Ісусового та з молоддю країни.

Відео дня

Крім столиці Сантьяго-де-Чилі, Святіший Отець відвідає два міста: Темуко, де зустрінеться з індіанським населенням, і місто Ікіке, багато жителів якого - мігранти з різних країн.

Другою частиною латиноамериканського візиту Святішого Отця стане відвідування Республіки Перу: апостольський візит у цю країну триватиме до 22 січня.

Сам понтифік звернувся до віруючих із відеопосланням, записаним за кілька днів до візиту. «Брати і сестри у Чилі і Перу, я їду до вас як пілігрим євангелічної розради, щоб розділити з вами світ Господа нашого і утвердити вас у єдиній надії і мирі для всіх», – сказав Папа Франциск.