Будівельники заклали всередині будівлі вибухівку, після чого привели її в дію / blagovest-info.ru

Влада Китаю наказала зруйнувати католицьку церкву в місті Ліньфень (провінція Шаньсі). Будівельники заклали всередині будівлі вибухівку, після чого привели її в дію. Про це повідомляє "Благовіст" з посиланням на The Guardian.

Уцілілі частини будови знищили за допомогою екскаваторів і відбійних молотків.

Видання уточнює, що інцидент стався у минулу неділю, 7 січня. Зруйнована церква була побудована у 2008 році. Її священик Ян Ронгли провів сім років у китайській в'язниці за звинуваченням у «зборі натовпу з метою порушення порядку дорожнього руху».

Він вийшов у жовтні 2016 року і перебував під наглядом поліції. Однак ніяких причин для знищення самої церкви у чиновників не було, розповів журналістам колега священика. Він також попросив ЗМІ не називати його ім'я, щоб уникнути переслідування владою КНР.

Раніше, наприкінці грудня минулого року, у сусідній провінції Шеньсі був знесений ще один католицький храм. Будівля була побудована у 1999 році. Причини знесення місцева влада ніяк не пояснила.

Журналісти відзначають, що влада Китаю почала масову боротьбу з християнськими церквами у 2013 році. Через два роки ця кампанія посилилася. Особливу старанність проявили чиновники у провінції Чжецзян. Там з церков масово знімали хрести. Усього за два роки цих релігійних символів лищилися більше 1200 храмів і молитовних будинків.

Паралельно проводилося переслідування іновірців. За даними Держдепартаменту США, їх нерідко піддавали затриманням, тортурам і тюремним ув'язненням.