Барбара Ятта / sib-catholic.ru

Покращити та полегшити доступ для відвідувачів до музеїв Ватикану і до Сікстинської каплиці: цей проект стоїть на порядку денному в директора музеїв Барбари Ятти.

В інтерв'ю "Радіо Ватикану" вона зазначила, що довжина маршруту по музейних залах становить 7 кілометрів; щорічно їх відвідують мільйони людей, користуючись одним входом, і тому не всі відділи і колекції музеїв Папи однаково відвідувані і відомі. Крім того, необхідно забезпечити туристам доступ в Сикстинську капелу. Тому у Ватикані була створена спеціальна комісія, покликана модернізувати роботу музеїв, йдучи назустріч потребам відвідувачів, зазначила пані Барбара Ятта.

Проект Ватиканських музеїв включає в себе розширення конференц-зали, створення нової виставкової зали для тематичних експозицій середнього масштабу; передбачені нові робочі місця для співробітників музею та зберігачів, що дозволить відкрити для відвідувачів менш відомі виставкові зали; будуть також проводитися навчальні курси для гідів.

Відео дня

За словами Барбари Ятти, головною новиною стане створення нового входу у Ватиканські музеї, який буде розташований недалеко від нинішнього: це забезпечить доступ до таких просторів, як Григоріанський музей і Квадратний сад.

Барбара Ятта зазначила, що у центрі проекту знаходяться інтереси відвідувачів, охочих познайомитися з чудовими скарбами Ватиканських музеїв, їх виключною художньою цінністю і спадщиною віри.

Наші музеї є також свідченням віри та християнського благочестя. Немислимо, щоб відвідувач не міг доторкнутися до нього через обмежену кількість квитків, нестачу місця або прогалин в організації», - підкреслила Барбара Ятта.