Всім парафіянам нагадали про практику гігієни / newod.com.ua

Католицька єпархія Дауна і Коннора призупиняє використання «знака миру» під час служби і закликає до санітарних заходів під час святого причастя. Про це повідомляє newod.com.ua.

Католицька єпархія у Північній Ірландії призупинила рукостискання — "знак миру" у своїх месах через ризик зараження грипом, який уперше з'явився у південній півкулі в Австралії у зимовий період 2017 року.

Було зафіксовано щонайменше 170 000 випадків захворювання, що більш ніж удвічі більше, ніж у 2016 році. Посадові особи охорони здоров'я кажуть, що зареєстровано 72 смертельних випадки, причиною яких став грип.

Відео дня

Вірус H3N2, який також згадується як «Австралійський грип» або «Aussie flu», поширився по всій Великобританії та Ірландії в останні тижні.

У заяві єпископа Ноеля Тринора говориться: «Отримавши медичну консультацію щодо зростаючого ризику і впливу «австралійського грипу», єпархія Дауна і Коннора вирішила відновити... запобіжні заходи, спочатку встановлені єпархією у відповідь на епідемію «свинячого грипу» у 2009 році.

«Усім парафіянам нагадали про практику гігієни, рекомендовану органом охорони здоров'я. Парафіянам пропонується використовувати дезінфікуючі гелі для рук і мити руки з милом, щоб звести до мінімуму ризик зараження.

Якщо у кого-небудь проявляються симптоми грипу, їм слід залишатися вдома і слідувати рекомендаціям лікаря. Звичайний знак мирного рукостискання, яким обмінюються під час масових заходів, зупиняється до тих пір, поки ризик зараження значно не зменшиться.

Для тих, хто страждає порушенням травлення, будуть вжиті додаткові заходи, такі як окремі чаші.

Необхідно проконтролювати, щоб усі священики використовували спиртовмісні гелі для рук або мили руки у теплій мильній воді перед службою Божою і після святого Причастя, щоб звести до мінімуму ризик зараження. Ці заходи є тимчасовими і будуть переглядатися».