7

Католицька Церква в Нікарагуа звернулася із закликом до громадськості про посилення заходів із боротьби з вбивствами жінок. Також церква закликає самих жінок бути уважнішими при виборі супутника життя, не допускаючи насильства в сім'ї, повідомляє Радіо Ватикану.

У 2017 році в країні сталося 51 таке вбивство. На Месі початку нового року архієпископ Манагуа кардинал Леопольдо Хосе Бренес Солорсано висловив надію, що у новому році в країні буде зроблено більше на захист людського життя.

«Я б хотів, - сказав кардинал, - щоб жодна жінка не піддавалася зловживанням, побиттю, щоб жодна жінка не була вбита своїм партнером або ким-небудь іншим».

Відео дня

Кард. Бренес Солорсано закликав самих жінок бути уважнішими при виборі супутника життя, підкресливши: «Якщо чоловік агресивний, піднімає на вас руку або ревнує, ви повинні його залишити».

Єрарх порадив не давати другого шансу чоловікам, які погано поводяться із жінками, зазначивши, що після арешту агресора нерідко сама жертва просить його звільнити: «Однак жінка повинна усвідомлювати: чоловік, проявляє насильство, повинен бути покараний».

Кардинал звернувся також до інститутів по боротьбі з насильством проти жінок із закликом ужити більше заходів для протистояння цьому феномену.