/ ua.radiovaticana.буде

У перший день нового 2018 року - з нагоди 51-го Всесвітнього дня миру - Громада Святого Егідія організувала у сотнях міст на всіх континентах ходи, демонстрації та громадські кампанії на захист миру і підтримку послання на День миру Папи Франциска. До цієї акції приєдналися численні асоціації та католицькі рухи, повідомляє Радіо Ватикану.

У Римі учасники акції закінчили ходу на ватиканській площі Святого Петра і взяли участь у полуденній молитві «Ангел Господній», яку очолив Папа Франциск.

В офіційному комюніке Громади Святого Егідія говориться, що маніфестанти приєднуються до послання Папи Франциска на Всесвітній день миру «Мігранти і біженці: чоловіки і жінки у пошуках миру». Громада закликає всіх людей доброї волі почати Новий рік, будуючи більш людяний світ, який вміє приймати й інтегрувати.

Відео дня

«Занадто багато людей як і раніше страждають від воєн, - йдеться у повідомленні, - вони змушені покидати свої землі й тікати в інші місця; занадто багато жертв насильства і тероризму.

Для мігрантів та біженців існують можливі рішення, про що свідчить досвід дворічних гуманітарних коридорів для прибулих в Італію і в інші європейські країни. Існують різні шляхи, по яких ми продовжуємо іти, щоб гору взяли не стіни і поділ, а культура спільного життя, яка дозволяє сподіватися на майбутнє».

Під час Маршів на захист миру, починаючи з минулого в Римі, згадувалися всі країни, втягнуті у військові конфлікти і які страждають від насильства.