Новий цифровий музичний інструмент

Цифровий орган, який використовувався раніше тільки під час богослужінь на площі Святого Петра, тепер буде супроводжувати Папські літургії і всередині Ватиканської базиліки. Це нововведення запровадив у 2017 році керівник найдавнішого у світі церковного хору - Папської Сікстинської музичної капели - монсеньйор Массімо Паломбелла, повідомляє Радіо Ватикану.

Своє рішення він пояснив тим, що «нові вимоги потребують нових рішень». Він стверджує, що цифровий інструмент здатний «заповнити» акустичний простір величної базиліки Святого Петра. Нововведення стало можливим завдяки американській фірмі «Allen Organ Company», що вже 70 років лідирує у секторі виробництва цифрових органів.

Новий цифровий музичний інструмент «дебютував» у соборі в Різдвяну ніч. Він розміщений біля вівтаря Катедри св. Петра поряд із традиційним органом, який залишається незамінним інструментом супроводу богослужінь.

Відео дня

Монс. Паломбелла пояснює, що саме на цьому місці цифровий інструмент може проявити весь свій потенціал, не потребуючи ампліфікації, за допомогою якої звучання органних труб поширюється за допомогою мікрофонів по всій базиліці, площі і через канали комунікацій - по всьому світу, що призводить до неминучого спотворення звуку і значних проблем, пов'язаних із шумовим фоном.