Папа схвалює молодь, яка поширює благовість Ісуса / uk.radiovaticana.vа

Папа Франциск привітав учасників 40-го Паломництва довіри на землі, організованого екуменічною спільнотою з Тезе, що проходить з 28 грудня до 1 січня. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

"Щоб Святий Дух допоміг католицькій, протестантській та православній молоді взаємно збагачуватися різноманітністю дарів, отриманих усіма Христовими учнями, аби свідчити, що нас єднає радість Євангелія", - таке побажання Папа Франциск передав у своєму посланні.

Святіший Отець схвалює рішення молоді взяти участь у цій зустрічі з метою «прийняти та поглибити благовість Ісуса, що є джерелом радості для всіх тих, які для неї відкривають своє серце». Він також дякує юнакам і дівчатам за те, що вони «відповіли на Господній заклик, який об’єднує всіх у радості Своєї любові».

Відео дня

Три прикордонні містечка в центрі Європи стануть новорічною екуменічною молодіжною столицею континенту. Адже цього року молитовні зустрічі вже 40-го з черги новорічного «Паломництва довіри на землі», організованого екуменічною спільнотою з Тезе, відбуватимуться у Базелі (Швейцарія), але прочани зупиняться також у Лерраху (Німеччина) та Сен-Луї (Франція).

Центральні заходи прийматиме швейцарське місто Базель. Великі спільні зустрічі відбуватимуться у спорткомплексі «St. Jakobshalle». Але той факт, що до вирішення організаційних питань залучені три країни, вчиняє цьогорічне паломництво особливим.