Кожен жертводавець отримає електронну копію дитячого малюнка на знак подяки від Папи / uk.radiovaticana.va

Кожен благодійник, який перекаже кошти на рахунок дитячої лікарні «Дитятка Ісуса», отримає у дарунок від Папи Франциска дитячий малюнок. Про це повідомляє Радіо Ватикану

«Цей малюнок є подарунком від дітей для Папи Франциска. Через свою Лікарню Святіший Отець повертає його як дарунок дітям світу, які потребують  лікування», - так написано в сертифікаті, що супроводжує кожен зі ста малюнків, представлених у філіалі дитячої лікарні «Дитятка Ісуса» в Палідоро поблизу Риму на виставці «Любий Папо Франциску, дарую тобі цей малюнок».

Кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Його Святості, відкриваючи виставку сказав: «Тут зібрані малюнки, передані Святішому Отцеві дітьми п’яти континентів. Вони відображають дитяче сприйняття світу, дозволяють нам відчути й побачити світ очима дітей. Подаровані Папі, вони зможуть стати дарунком для інших дітей. А підтримка діяльності лікарні «Дитятка Ісуса» означає розширення меж солідарності як приймаючи хворих дітей з різних країн світу, так і поширюючи знання та відповідну формацію».

Відео дня

Ці дуже барвисті і творчі дитячі малюнки Папа Франциск отримав і постійно отримує з усіх куточків світу. Завдяки співпраці між ватиканською педіатричною лікарнею «Дитятка Ісуса» та виданням «La Civiltà Cattolica» (Католицька цивілізація), за словами кардинала Пароліна, цей скарб принесе цінні плоди.

Під час кампанії збору коштів для цього найбільшого педіатричного закладу Європи,  що триватиме до середини лютого 2018 року,  кожен жертводавець отримає електронну копію одного із цих 100 дитячих малюнків як подяку від Папи Франциска.

У лікарні «Дитятка Ісуса» приймають дітей з багатьох країн світу, де вони не можуть отримати відповідного лікування. Лікарня лікує їх безкоштовно, також і безкоштовно приймає їхніх батьків. 13 % її пацієнтів походять з-поза меж Італії. Останніми роками тут лікувались сотні маленьких пацієнтів з Албанії, Білорусі, Ефіопії, Іраку, Молдови, М'янми, Сирії тощо. Серед тих, хто отримує тут лікування, є також чимало дітей з України.