Риму дісталася восьма позиція в рейтингу запитів паломників / ru.radiovaticana.va

Хоча Римська область завжди була головною метою подорожей і прощ, у цьому році італійська столиця більше не посідає перше місце за співвідношенням попиту і пропозицій. У 2017 році паломники відвідували насамперед області Больцано, Тренто, Флоренції, Брешії, Ліворно, Спеції і Туріну, повідомляє Радіо Ватикану.

Італійська асоціація релігійної гостинності провела аналіз діяльності 1.500 світських і релігійних структур, що приймають сім'ї та християнські групи: за 2017 рік було вироблено 37.000 запитів на більш ніж 700.000 спальних місць, на більше 2 мільйонів ночівель. Риму у рейтингу запитів паломників дісталася тільки восьма позиція.

За словами президента Італійської асоціації релігійної гостинності Фабіо Роккі, за останні роки значно зріс рівень туризму нового зразка, пов'язаний із цифровими комунікаціями, соціальними мережами і замовленнями через Інтернет: тепер ним користуються набагато частіше у порівнянні з традиційним паломництвом у класичні місця християнства.

Відео дня

Тепер в Італії релігійний туризм входить у нову фазу, відкриваючи й просуваючи маршрути віри, і в цьому його контраст зі все більш невротичним життям, переповненим масовою комунікацією, підкреслив Фабіо Роккі.

Останнім часом гостинність все частіше представляється ідеальним засобом для подорожі духовної, а не тільки для досягнення будь-якою ціною місця на карті. При цьому не можна забувати про потреби звичайного паломника і туриста, який шукає у релігійній гостинності простоту, невимушеність і адекватні витрати.